Säällä kuin säällä - blogi autoilusta ja renkaista

Renkaat vaikuttavat auton ajettavuuteen ja pitoon

Renkaita koskee eri maissa erilaisia säännöksiä ja ne riippuvat myös siitä, minkälaisessa ilmastossa ja olosuhteissa ajetaan. Esimerkiksi Suomessa on paljon säädöksiä siitä, millaiset renkaiden tulee olla eri vuodenaikoina ja mikä on niiden vähimmäisurasyvyys kesällä ja talvella. Renkailla on vaikutusta turvallisuuteen, pitoon, ajettavuuteen ja myös auton ulkonäköön. Toiset tykkäävät esimerkiksi näyttävistä matalaprofiilirenkaista. Minkälaiset renkaat autossa täytyy olla eri vuodenaikoina ja mitä muuta renkaiden suhteen täytyy ottaa huomioon? Lue lisää tämänkertaisesta kirjoituksesta, jonka aiheena ovat renkaat. Toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä tietoa ja viihdyt artikkeliemme parissa!

Renkaita koskevia säädöksiä

On tärkeää, että autossa on oikeanlaiset renkaat, että sillä ajaminen on turvallista kaikkien tielläliikkujien kannalta. Autossa täytyy olla renkaat, jotka sopivat sen kokonaismassalle, eivät ole liian kuluneet, eivätkä ole vaarassa räjähtää. Kesärenkaissa kulutuspintojen pääurien täytyy olla vähintään 1,6 mm. Pääura on renkaan keskialueella oleva alue. Sadekelillä turvasuositus on kuitenkin vähintään 4,0 mm. Talvirenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 3,0 mm ja lumisella tai jäisellä kelillä ajettaessa turvasuositus on vähintään 5,0 mm. Talvirenkaita täytyy käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, silloin kun sääolosuhteet näin edellyttävät. Talvirenkaat voivat olla nastattomat tai nastalliset. Nastarenkaita voi myös käyttää muulloinkin, jos sää tai keli edellyttää sitä.

Talvirenkaita täytyy käyttää monissa ajoneuvoissa

Talvirenkaita täytyy käyttää muissakin ajoneuvoissa kuin henkilöautoss. jonka kokonaismassa on enintään 3,500 tonnia. Niitä täytyy myös käyttää erikoisautoissa, joiden kokonaismassa on enintään 3,5 tonnia, pakettiautoissa, moottoripyörässä, kolmipyörässä, nelipyörässä, raskaassa nelipyörässä ja kevyessä nelipyörässä, ajoneuvolla vedettävässä perävaunussa silloin, kun sen luokittelu- tai kytkentämassa on yli 0,75 tonnia ja enintään 3,5 tonnia. Talirenkaita täytyy myös käyttää vetävillä akseleilla kuorma-autossa, linja-autossa, kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnia painavassa henkilö- paketti- tai erikoisautossa ja traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 km/h. Kannattaa myös valita samanlaiset renkaat kaikille paikoille ja renkaiden tasaisen kulumisen kannalta on kannattavaa noudattaa renkaiden rotaatiota. Rotaatiolla tarkoitetaan säännöllistä renkaiden sijainnin vaihtamista akseleittain, että ne kuluisivat tasaisemmin. Rengaspaineet kannattaa myös tarkistaa ja säätää auton käyttöohjeen mukaiseksi. Tutustu lisää renkaisiin esimerkiksi täällä Ylöjärven Rengas-Set Oy.